Elien Klein Nijenhuis-Smid beheert de MBO- en HBO-verpleegkundige opleidingen bij Arkin, een vooraanstaande GGZ-instelling met vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort. De opleidingen worden aangeboden in duale of BBL-vorm.

Elien Klein Nijenhuis-Smid

Manager verpleegkundige opleidingen Arkin

Verken de veelzijdige zorgsector met passie

Als Manager van de verpleegkundige opleidingen was Elien direct enthousiast toen ze voor het eerst hoorde van het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn. Het is fantastisch dat er zo’n programma bestaat voor mensen die geïnteresseerd zijn in een opleidingsplek in de zorg. Binnen het oriëntatieprogramma speelt Arkin een belangrijke rol in de zogenaamde meet and greet sessies, waarin deelnemers in contact kunnen komen met het werkveld binnen de GGZ.

Het is belangrijk dat mensen zich goed kunnen oriënteren op het werkveld in de zorg, omdat deze sector zo veelzijdig en breed is. Het is essentieel dat mensen een duidelijk beeld krijgen van wat het werken in de psychiatrie inhoudt. Elien en haar team willen deelnemers van het oriëntatieprogramma dan ook een goede oriëntatie bieden op de mogelijkheden binnen de zorgsector als geheel. Het uiteindelijke doel is om deelnemers te enthousiasmeren voor een opleiding in de psychiatrie.

Direct in gesprek met werkgevers

Tijdens de meet and greet staan Elien en haar collega’s samen met de recruitment en de praktijkopleiders klaar om informatie uit te wisselen. Er worden visitekaartjes uitgedeeld en contactgegevens uitgewisseld, zodat er later vervolggesprekken kunnen plaatsvinden. Wanneer er een match is, is dit natuurlijk ideaal, omdat deelnemers zo direct in gesprek kunnen gaan met Arkin.

Elien raadt het oriëntatieprogramma aan aan iedereen die op zoek is naar een werkplek of een opleiding in de zorg. Het programma biedt een goed beeld van de vele mogelijkheden die er zijn in de sector. Het doel is om deelnemers te helpen bij hun oriëntatie op de zorg en hopelijk kiezen zij uiteindelijk voor een opleidingsplek bij Arkin.

Het oriëntatieprogramma kan zeker bijdragen aan het verminderen van de tekorten in de zorgsector. Alhoewel de tekorten nog steeds groot zijn, gelooft Elien dat dit programma een bijdrage kan leveren aan het oplossen van dit probleem. Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen dankzij dit programma een baan hebben gevonden in de zorg.

Een waardevol programma

Elien Klein Nijenhuis-SmidKortom, Elien raadt het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn aan iedereen aan die op zoek is naar een werkplek of een leerplek in de zorg. De sector is enorm divers en het oriëntatieprogramma biedt een uitgebreid beeld van de mogelijkheden. Als Manager van de verpleegkundige opleidingen bij Arkin kan Elien bevestigen dat dit programma zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.

Meld je vandaag nog aan

Ontdek, ontwikkel en versterk jouw positie op de arbeidsmarkt. Tijdens dit oriëntatieprogramma leer je samen met anderen en maak je kennis met uiteenlopende beroepen in de sector zorg en welzijn.

Kortom, Elien raadt het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn aan iedereen aan die op zoek is naar een werkplek of een leerplek in de zorg. De sector is enorm divers en het oriëntatieprogramma biedt een uitgebreid beeld van de mogelijkheden. Als Manager van de verpleegkundige opleidingen bij Arkin kan Elien bevestigen dat dit programma zeker zijn vruchten heeft afgeworpen.

Meld je vandaag nog aan

Ontdek, ontwikkel en versterk jouw positie op de arbeidsmarkt. Tijdens dit oriëntatieprogramma leer je samen met anderen en maak je kennis met uiteenlopende beroepen in de sector zorg en welzijn.

Elien Klein Nijenhuis-Smid

Verhalen van deelnemers

Op deze plek vind je inspirerende verhalen van deelnemers aan het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn, die door hun deelname hun passie en talent hebben ontdekt. Maak kennis met RobertMark en Turquessa, die vertellen over hun persoonlijke groei en reis in de sector.