Robert Dunsmore is 37 jaar en komt oorspronkelijk uit Chili. In 2014 vestigde hij zich in Nederland en na 12 jaar in sales en marketing gewerkt te hebben, besloot hij zijn carrière volledig om te gooien en zich toe te leggen op de zorgsector.

Robert Dunsmore

Deelnemer Oriëntatieprogramma Zorg & Welzijn

Een warm plekje in zijn hart voor de zorg

Roberts interesse voor de zorgsector werd gewekt door een Facebook-post van IamExpat. Aangezien hij op zoek was naar meer betekenis in zijn werk, sprak deze post hem aan. Op dat moment was hij werkzoekende en wilde hij graag een nieuwe baan in een andere sector. Bovendien had Robert altijd al een warm plekje in zijn hart voor de zorg. Dus toen hij de mogelijkheid zag om dit te doen, greep hij die kans.

Waardevol programma voor Expats

Het Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn bood Robert de noodzakelijke hulpmiddelen voor zijn succesvolle carrièreswitch. Hij waardeerde de inzichtelijke presentaties van de gastsprekers over verschillende zorgberoepen ontzettend. Door actief deel te nemen aan interviews en meeloopdagen, kon hij zijn kennis van het onderwijssysteem verrijken en deed hij waardevolle, praktijkgerichte ervaring op in de zorgsector.

Meer inzicht en waardevolle contacten

Helena en RobertTijdens het programma ging Robert anders denken over banen in de zorg en zag hij welke mogelijkheden deze sector biedt. Hij maakte nieuwe contacten in de zorgwereld, waar hij voorheen geen connecties had. Met hulp van het oriëntatieprogramma koos hij voor zijn droombaan als verpleegkundige.

Ontdek welke baan in de zorg het beste bij jou past

Het programma biedt kansen om te leren en te groeien in de zorgsector. Stap in de schoenen van een zorgprofessional en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière in de zorg.

Tijdens het programma ging Robert anders denken over banen in de zorg en zag hij welke mogelijkheden deze sector biedt. Hij maakte nieuwe contacten in de zorgwereld, waar hij voorheen geen connecties had. Met hulp van het oriëntatieprogramma koos hij voor zijn droombaan als verpleegkundige.

Ontdek welke baan in de zorg het beste bij jou past

Het programma biedt kansen om te leren en te groeien in de zorgsector. Stap in de schoenen van een zorgprofessional en zet de eerste stap naar een bloeiende carrière in de zorg.

Helena en Robert

Verhalen van werkgevers

Organisaties die deelnemers van het Oriëntatieprogramma te werk stellen, delen hun ervaringen. Zo vertellen Evelien van der Laan en Elien Klein Nijenhuis, beiden werkzaam bij Arkin, over de kwaliteit en positieve inbreng van de deelnemers binnen de organisatie. Daarnaast bespreken Adriënne Timmermans en Cassandra Bron, beiden werkzaam bij ZGAO, hun aanpak om met behulp van het Oriëntatieprogramma de personeelstekorten op de arbeidsmarkt te verkleinen.